... despre Societatea Cotidiană

                                                    Mimesis:

                                                    În lumea vie, unde, din zilele de marţi,
                                                    normalul se topeşte - în Anormal.

                                                    Moral şi implicit, banal...

Referirea este, cred, destul de transparentă - atît la dualismul bine-rău, lumină-întuneric etc. - cît şi la mecanismele de adaptare socială (cu referire la mecanismele biologice) prin care atitudini pînă "azi" de neconceput, anormale - şi amorale, uneori - devin tipare comportamentale cotidiene. Factorii care determină / generează aspectele practice ale "istoriei" zilei de azi sînt - dincolo de mecanismul de adaptare- halucinant de complecşi, diverşi şi cu multiple efecte, cum ar fi:
- tehnicile (tehnologiile) de comunicare în timp cvasi-real, reţele în dezvoltare foarte rapidă - ce conectează un număr din ce în ce mai mare de indivizi şi de DATE între (ei) ele.
- presiunea demografică din ce în ce mai accentuată, atît asupra mediului cît şi -mult mai acută- asupra înseşi mecanismelor sociale, cu repercursiuni directe la nivelul relaţiilor între indivizi-comunităţi şi diverse organisme instituţionale, şi în jos, bivalent, la nivelul "instituţional" al familiei sau apartenenţelor la diverse alte microstructuri, direct între indivizi.

 

Axis MUNDI - Addenda -


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu